En Helena

Typiskt mig, blev ett långt blogg uppehåll igen. Undrar hur alla i bloggvärlden har tid att uppdatera så ofta  egentligen. Här går det inte alltid ihop iaf.

För nån vecka sedan fyllde lilla jag hela 27 år, Nathalie konstaterade glatt att om några år, ja då är jag ju tant minsann. Tack för den stumpan min.


Fin fin frukost på sängen, lyckats rota fram silverbricka och allt *s*
Kaffe & smarrig brownie från 7eleven next door.



I helgen var det dop för lilla Enya Marie, min söta lilla brorsdotter, i Onsala kyrka. Jätte mysigt. Tyvärr glömde jag helt av att fota något. Dop borde väl vi också börja planera för, tror jag. Alltid lika roligt.


Fasters lilla skrutta


Nej, nu är det dags att laga lite middag. Helstekt fläskytterfilé, rostade rotfrukter & beasås blir det hos oss idag.





Kroppsform





Hittade en artikel om Trinny & Susanne, de där som stylar kvinnor. De har kommit fram till att vi kvinnor kommer i 12 olika "kroppsförpackningar" och tipsar om kläder för varje kroppsform. Jag tycker modellen "hourglas" passar perfekt in på mig. Har verkligen kort midja. Är dessutom alltid, oavsett vikt, precis lika bred över bysten som över rumpan.


Här kan ni spana in de 12 olika typerna, vilken passar på dig?










Bristningar

Inte helt lätt att få till en bild som visar mina skåror som jag skrev om nedan. Partiet är fullt med röda små prickar efter dermarollen och bristningarna syns mer än vanligt. Kollar man precis ovanför naveln så ser man att det är små skåror som fortsätter uppåt. Tror de kan bli bättre foto med den vanliga kameran, får kolla de sedan.





Rejene. Undra vart man kan köpa en tub med det idag. Finns inte på tv shop längre och inte halens heller. Kan säga att jag använt rejene tidigare på andra gamla bristningar och vet ni vad, den gjorde banne mig underverk.



Solsidan comeback





Äntligen!
Satt självklart bänkad i soffan kl 20.00 för att spana in premiär avsnittet av Solsidan. Kan man annat än bara älska denna serie? :)

Som William sa "Meeen var det bara en halvtimme?! Det var ju inte lika roligt..."
Nee, hade lätt kunnat stå ut med en stund till, men nu har man något att se framemot nästa söndag åtminstonde.


Måste säga det också att jag har hittat en irriterande sak med Iphonen, laddningssladden är alldeles för kort. Sedan har jag blivit besatt av att lägga patiens, helt inne på spindelharpan, galet svår att lösa! Mitt i spelandet fick jag dåligt batteri, och sladden räckte inte för att ligga kvar i sängen, därav denna stund framför laptopen.

Men nu är det iaf dags att krypa ner igen!

Nattinatti



Dermaroller


Ajajaj. Har testat min dermaroller som jag införskaffade innan Ludde kika ut. Den ska enligt kliniska tester kunna behandla följande hudåkommer;

  • Anti-Ageing
  • Rynkor
  • Hudbristningar
  • Operations Ärr
  • Acne ärr

Tjaa, tänkte att de skadar väl inte att testa!
Har dock inte vågat innan, den är sticksig som en igelkotte!
Valde modellen med 2 mm långa nålar. Nu ska vi se om det hjälper mot mina små rynkor jag fått ovanför naveln. Fick konstigt nog smala bristningar på tvären, ja tvären, himla udda tycker jag. De är iaf som små skåror i huden, dock inte röd utan vita. Dum som jag var tog jag ingen bild just innan och nu är partiet helt illrött och inget syns. Får se om det har lagt sig till i morgon så kan jag göra en foto update då.






Regn på Västkusten


Skönt!
Nu är jag trött på all snö och hoppas innerligt att allt regnar bort. Visst är det vackert med vintervit snö överallt, men så svårt att ta sig ut med vagnen.

I dag klickade jag hem ett avtryckset för Ludwigs fot från Lifeston. De har otroligt mycket fint att välja på i deras webbshop nuförtiden, men det får bli ytterliggare ett kristallglas hjärta för vår del. I dag hade jag valt modellen BLOCK istället.


Nathalies fot 3 månader & Williams fot som nyfödd


Modell Block


Nu ska jag sippa vidare på mitt kaffe & "prata" lite med lillstrumpen.




Lattefrukost

Perfekt lördagsmorgon. De stora barnen har bänkat sig på golvet tillsammans med Ludwig och jag har tagit plats i min sköna gungstol med en stoor latte, mums. En gnutta kanel, en gnutta kademumma & pyttipytt med sötningsmedel, samt skummande härlig baristamjölk. Nästan lika god som en latte på Sandbergs :).

I måndags hämtade jag ut mitt lilla paket från beautyplanet.se, och har nu använt produkterna i 5 dagar. Måste bara säga att de har gjort underverk, älskar dem!
Kvisslorna på hakan är redan som bortblåsta och ögoncremen är helt ljuvlig, klart värd varenda krona.


Clinique Anti blemish solution 3 step & clinique all about eyes ögoncreme

Som ni ser blir bilderna inte mycket bättre med nya iphonen trots allt, synd.
I övrigt är jag jätte nöjd med den faktiskt, trodde jag inte.


Bara älskar denna bilden och självklart motivet också :)

Fredag

Käre nån vad tiden rullar på fort, tänk att de redan är fredag!

Min träning har gått förvånansvärt bra denna veckan, dock saknar jag träningsvärk! De drar lite i magmusklerna, samt stramar aningen i låren men bara när jag gör utfall, annars är det lugnt. Skumt.

Maten har också fungerat, men har svårt för allt detta ätandet hela tiden. Jag är sådan att jag kan gå hela dagen utan att äta, men när kvällen kommer kan jag få i mig både middag och något gott. I bfl ska det ätas 5-6 ggr/dagen, och det är banne mig inte lätt när man är ovan. Tycker inte jag gör annat än äter. Proteinshakes och lättlagade småmål som keso & yoghurt har blivit min räddning.


Avokadohalva med en klick majo & några räkor, mums!

I går var det läkarkontroll för Ludwig, lite sent men så fick de bli då de vart storhelger. Vår lille prins är i dagsläget 5 770 gram tung och 60 cm lång. Stora killen nu, inte konstigt att stl 56 känts lite smått. I övrigt verkar vår son vara en frisk liten kille, skönt :).

På vägen hem konstaterade Jonas att fina barn, det får vi verkligen. Följt av "ska vi åka hem och göra ett till ;)?".
Haha

Så blev det inte, utan istället svängde vi förbi huset vi haft span på, men måste säga att jag blev lite besviken.
Att huset behövde ett lyft, de såg jag redan på fotona, men live var det värre än väntat. Dock var läget helt perfekt.



Lille skrutten 10 veckor gammal


Nej nu kom Jonas, dags för lite kaffe :)






Body for life


I går fick jag rotat fram min gamla Body for life bok, mitt livs bästa investering. Den boken & min kära Orbitrek, hjälpte mig att komma i form efter Nathalie. Förhoppningsvis gör det susen även denna gång. 

Det var faktiskt Olga Rönnberg, http://www.mammafitness.se/, som introducerade mig för body for life. Var även tack vare henne jag klarade av att fullfölja min första challenge.
HÄR kan ni läsa mer om vad Olga skrivit om BFL.



Körde mitt första pass i morse, och måste säga att trots att det var extremt jobbigt, känns det otroligt skönt att ha kommit igång! Nu ska jag köra en challenge, 12 veckor, och sköter man sig så händer det underverk på de få veckorna. Behövs det, hinner jag köra en till innan sommaren :)

I morgon ska Jonas få knäppa lite foto, så ska ni få se "lilla" mig före & efter.
Obs. är inte ute efter att få stora muskler utan bara minska i vikt & bli lite fastare.

Här är lite exempel ur boken, bilder före & efter en challenge.




I morgon blir det ett pass kondition, hua!
Får se hur det går.

Nej, nu ska jag krypa ner brevid mannen min och glutta på tv en stund.

Nattinatti


TÄVLING

Visst är det kul med tävlingar!
Nån gång kanske man kan ha lite tur med sig :)

Hos fina Starwoman kan man just nu, med lite tur, vinna en valfri klocka från Triwa eller Oxxo Design från Creative Lounge.

Jag är med och tävlar om denna!



Undra om man själv skulle ge sig på och ordna en liten tävling kanske?


Min stora lilla son



Knappt några foton knäppta från fjällen resan, men fick precis detta av Jonas lillasyster.
Ser ut som de hade kul även utanför backen ;)

När familjen kom hem i går ville William självklart visa mig sitt sår. Han hoppade snabbt upp på köksbänken och blottade benet. Såg med en gång att såret var infekterat, och de fick bli ett besök till läkarhuset.

Nu ska min stora skrutt äta antibiotika i 10 dagar och dessutom måste han hålla sig stilla. Inte lätt för en kille på 10 år, det kan jag lova.





Huset fullt

Helt underbart!

Som jag saknat resten av min lilla familj under veckan som gått. Värmde så otroligt i hjärtat när båda barnen kastade sig om mig och förklarade hur mycket de faktiskt saknat mig & Ludde. Stor utdelning av både pussar, kramar & kärleksord hela långa kvällen, nästa lite längre resa blir helt klart tillsammans!


Nathalie, som blundar på varenda bild jag knäpper, men söt ändå

Lite om mig


Det här med bloggande är ju ganska nytt för mig. Upplever själv att de känns lite rörigt här inne. Ska försöka strukturera om med fler kategorier osv. Kom gärna med förslag på upplägg!



Ung mamma som blivit "gammal".
Mamma vid 16, 19 & 26.

Viktfixerad sedan barn nr 1, har testat de flesta bantningsmetoder!
Resulterat i att jag på senare år har blivit tjock istället, suck. Detta året SKA jag ner i vikt!

Älskar
Inredning & Design
Väskor & Skor
Skönhet & Mode

Resor
Underbart att komma bort!
Till solen, fjällen eller bara en weekend nånstans

Studier
Vet ännu inte vad jag vill arbeta med, något med ekonomi lockar starkt.
Planerar att söka till någon passande utbildning till hösten.
Måste bara komma på vilken!

Måste bara lägga in en liten bild på mitt minsta hjärta
,
sussar så sött här brevid mig just i denna stund.




Kladdiga Chokladmuffins


Super smarriga, men inget för mig!

NU är hela familjen äntligen samlad igen, så skönt!

Precis som dottern min önskade igår, så slängde jag ihop lite mumsiga muffins. Dock får nog pannkakorna vänta till i morgon, ikväll får det bli kinamat istället.


Två söta prinsessor

Min Kväll


Lyxade till det med lite chokladmousse alá low carb denna kväll, mums!

Min lilla skrutt höna till dottern ringde för en stund sedan. I morgon kommer de äntligen hem. Hon kunde inte somna och ville beställa pannkakor & muffins, för de var jag ju så bra på. Haha.. ja hon vet precis hur man ska fjeska sig till något iaf ;). Gör annars väldigt sällan pannkakor, tycker att det är svårt att få dem bra. Har skyllt på stekpannan lääänge, men nu fick jag en mindre variant i julklapp av svärmor, just för pannkakor. Kan tro att barnen hjälpt henne välja ut just den klappen faktiskt. Undra varför alla barn är så förtjusta i pannkakor egentligen?

Hittade förresten hit förut:  felsms.com, hur mycket roligt som helst. Läste under Chefen en bra stund, gu vad massa pinsamt! Perfekt tidsfördriv när man har tråkigt, eller är deppig kanske. Man ler ju lätt en hel del.

Funderar på om man ska boka en liten weekend till vår fina huvudstad snart. Är så otroligt sugen på en ny väska och har spanat på en speciell bra länge nu. Tyvärr finns det bara en enda butik i hela Sverige, placerad i Stockholm. Butiken jag syftar på är självklart Louis Vuitton, och väskan på min önskelista har namnet Neverfull. Den kommer i tre olika storlekar, tror på den mellersta eller eventuellt den största.



Nä undra om jag ska försöka sova lite nu, så jag är pigg i morgon. Måste ner till vårdcentralen och hämta förband till Williams sår. Sedan ska jag eventuellt åka en sväng till Kungsbacka igen, beroende på väglaget. Glömde ju hälften av allt jag hade med mig sist, typiskt mig.





Shopping tankar

När jag inte har något för mig, som i dag, glider mina tankar snabbt in på shopping. Surfar runt och hittar mängder med saker som jag blir sugen på. I dag har jag mst kikat på make up, men även klickat hem en ny klocka från Jet Set. Checkt när de är så enkelt, klicka - betala - paket i brevlådan, men lite farligt för shopping galna som mig ;).

Känt mig så tråkig de senaste, och behöver ett lyft. Använder sällan concealer, men tänkte att de kanske hade vart en bra inverstering. Funderar på YSL´s touche eclat radiant touch, läst mig till att den ska vara bra. Någon som vet?


Till vardags använder jag ID makeup, deras foundation & all over face plus mascara & lip gloss från Victoria Secret. Brukar köpa på mig lite från victoriasecret.com. eftersom de inte finns att tillgå här i Sverige, vad jag vet iaf. Hur som haver kan jag verkligen rekommendera alla sakerna, riktigt bra.



Mina ögon med ett par lager av Beauty Rush Mascaran från Victoria Secret
Har såklart även en hel del ögonskugga ovan.


Nu avskyr jag att vara med på bild så ser lite skum ut, och dålig kvalitet också, meen så här ser jag iaf ut till vardags :)


Nu ska jag mysa med min lilla skatt innan det är sovdags för hans del ♥




Dagens low carb middag


Fast jag tror att de är lite fusk med ketchupen, men ack så gott & enkelt!

Ingredienser - 2 portioner

2 Kycklingfiléer
Heinz tomatketchup & eller chilisås
Curry
Vitpeppar
Salt
Grädde

Gör så här:

Ta en ugnsfast form, häll upp en stor klick ketchup och i med alla kryddor. De ska vara rikligt med curry. Blanda allt till en röra och smaka av. Lägg i kycklingfiléerna och pensla dem med röran ordentligt, tjoffa in i ugnen på ca 200 grader, långt ned, i 40 min. Ta ut formen och slå på grädde, rör upp så grädden blandas med ketchupröran. In med formen i ugnen i ca 30 min till på något lägre värme. Klart!

Jag kör med rå vitkål till, riktigt krispigt och gott. Behöver man inte tänka på kolhydraterna är ris perfekt till.



Nattuggla

Klockan är 02.15 och jag sitter fortfarande kvar i soffan. Ludde sover så gott här bredvid mig och har så gjort i flera timmar. Jag är däremot inte ett dugg trött ännu.

Fick en liten kommentar här idag och hittade så till en trevlig blogg, med en hel del tävlingar. Så nu är jag med på ett par stycken, får man se om man vinner :).

Här hittar ni till Millah´s tävlingar:
http://millahoman.blogg.se/2009/august/tavlingar.html

Jag tävlar bla om en Epicare från Scandinavianblonde.se
Tyckte den verkade bra check faktiskt.


Mina älsklingar



Det är helt otroligt vad jag saknar mina stora barn just nu. Längtar verkligen tills de kommer hem igen.

William skadade sig dessutom redan första dagen, tredje åket, så illa att han inte ens kunde fortsätta. På något vänster lyckades han få ett kött sår på benet när han föll och fick sy 10 stygn, stackarn. Blev alltså inte mycket åkt för hans del, men vi får ta en vecka till längre fram. Då ska jag & Ludde också följa med.

Eftersom William inte fått lov att åka mer har de tydligen blivit en hel del andra snö aktiviteter bla en 4 h scooter tripp och ett flertal icekart turer. Icekart är som go kart fast anpassad för isåkning.


Här har vi William & Jonas i varsin icekart



Skönhetsvård



I går kom detta lilla kit med hudvårdsprodukter i brevlådan. De är från Exuviance och hör till deras nyheter, kom ut i somras och heter Age Revurse. Mamma har använt de sedan dess och är super nöjd, så detta är till henne. Kostar drygt 2000 kr på salong, men jag beställde från USA och fick ge knappa tusenlappen, toppen! Hon kommer bli så glad :)

På tal om hudvårdsprodukter så är jag i stort behov av en bra ögoncreme. Att sömnen blivit störd sedan mitten av graviditeten har börjat sätta sina spår tyvärr. Surfade runt en bra stund igår och hittade till slut en från clinique, all about eyes, som jag klickade hem. Får hoppas den är så bra som de lät, prislappen låg på ca 300 kr för 15 ml. Saftigaste laget, tycker jag.


Fick även bli ett nytt rengörnings kit, även de från clinique. Har alltid använt deras 3-stegs system för torr hy, men nu fick de bli ett anti-blemish solution system istället. Från hm ca mitten av graviditeten har jag råkat ut för små kvisslor runt hakpartiet. Hopplösa att bli av med, och har försökt med de mesta. Kanske detta kan hjälpa.
Beautyplanet.se hade ett prova på paket för ynka 299 kr.



Nu ska jag och Ludde ge oss iväg till affären en sväng, måste köpa lite mys inför kvällen. Äter just nu lowcarb för att raska på min viktminskning, så får se vad man kan hitta på. Ostbricka och ett glas vin kanske?


Borta bra men hemma bäst

Första dagen framför datorn sedan i lördags och än så länge har inte veckan blivit alls som jag tänkt mig faktiskt.

I söndags morse blev jag ensam hemma med Ludwig när de andra smet i väg till Sälen. Dröjde inte länge innan min kära vännina Pernilla satte sig i bilen och lämnade Göteborg för en natt hos mig. Blev en riktigt mysig tjejkväll med god mat & dryck.


Pernilla & min lilla solstråle Ludwig

Måndag eftermiddag packade jag ett par väskor för den planerade trippen till min mor. Skulle även lasta in vagnen men jag förstod inte alls hur man fällde ihop chassit. Höll på att bli galen och till slut gav jag helt enkelt upp. Tog bärselen istället så jag & min syster skulle kunna kika i lite affärer. Dock var det nog lite optimistiskt tänkt, för de var inte många butiker jag orkade gå i. På kort tid har min lille son blivit bra tung att bära, trots att det faktiskt är modellen active i babybjörns sortiment, kändes de ordentligt.

Jag och lillasyster Sofia kom dock inte alls bra överens, mycket ovanligt, och de slutade med att jag & Ludwig åkte till Pernilla i stan på tisdags kvällen. Nu är vi äntligen hemma igen, och här får vi nog faktiskt bli. Vädret är så dåligt att jag knappt vågar ge mig ut på vägarna igen. Från stan och hit, bara motorväg, fick jag ligga i 70 km/h. Rena isbanan.





Nyårslöfte







Så var det nytt år, och med det kommer nya löften, eller?
Förra året tror jag bestämt att jag inget hade, men detta året får det bli att minska i vikt.         Beach 2011 here i come ;)

Meen jag börjar i morgon..hehe.

Nu sitter jag så gott här i hörnet på soffan, sippar på ett glas rött medan J ränner runt här hemma och försöker packa inför den årliga fjällen resan. Alltid ute i sista stund, som vanligt.

I morgon bär det alltså av till Sälen, som de stora barnen längtat och nu är det äntligen dags. Förstår tyvärr inte alls det roliga, då jag själv är livrädd i backen. Dock är det otroligt härligt att andas fjällen luft, men denna gång blir faktiskt jag och Ludwig kvar hemma.

Blir nog till att packa en egen liten väska och åka hem till mor. Min älskade lillasyster har undrat så om jag inte kan komma, en vecka med träning, tjejsnack & shopping, säger man ju inte nej till.

Perfekt när mamma har eget gym hemma, med allt man kan tänka sig. Min kära syster är dessutom träningsgalen, så får tillgång till expert hjälp också. Kan det bli bättre?

Undrar om jag kommer sitta här nästa söndag och vara nöjd över mitt agerande veckan som gått. Hoppas hoppas.

Nej. nu ska jag gå och lägga Ludwig. Han är som en liten klocka vår lille son, runt 22 då somnar han för natten. Sedan vaknar han vid 4-5 för ett mål mat och sedan somnar vi igen. Perfekt.

RSS 2.0