Moussaka lchf


Lchf moussaka, mums!

Dagens middag, gjorde på 800 gram köttfärs då det tydligen ska funka bra att frysa in i portioner. Rätt checkt. Super smaskig var den dessutom, nästan lika god som min farmors! Det är ett riktigt gott betyg med tanke hon gör den godaste grekiska mat jag någonsin ätit, och jag har ätit mycket grekisk mat! Får väl tilläggas att farmor är grekinna. :)

Receptet hittade jag här.

Dock hade jag ingen majonnäs hemma, vilket man skulle ha i äggstanningen, så den bytte jag ut mot vispgrädde. Sedan saltade jag även ur auberginerna, eftersom det annars finns en liten risk att gratängen blir aningens vattnig.


Snabb fiskgratäng lchf


Smakrik fiskgratäng enligt lchf

Denna lilla gratäng slängde jag ihop för något år sedan, tog vad som fanns hemma och resultatet blev kanon! Körde den i repris här igår, till hela familjen och även barnen blev storm förtjusta.

Receptet ligger även ute här, testar ni på rätten kan ni sätta betyg där inne. Eller komma med förslag på förändringar eller alternativ till osv. Perfekt. :)


Ingredienser:
1 paket torskfilé 400 gram
Broccoli
1/2 Kvibilles gräddädelost
Ett par dl grädde
Någon dl crème fraiche
Salt & peppar
Ost


Gör så här
Skär fiskblocket i stora tärningar, blocket kan gärna vara lite halvfruset. Ta en liten ugnsfast form, smöra och fyll botten med tinad broccoli. Är broccoli buketterna stora, dela dem i mindre bitar. Lägg över fisken, krydda med salt & peppar. Rör ihop crème fraichen, grädden och ädelosten och låt puttra en kort stund, rör ut till jämn sås. Häll blandningen över fisken och lägg på någon god hårdost, jag körde med vanlig hushållsost. Grädda i ugnen tills fisken är färdigkokt.

Påsk, tårtbak, bygge & kattungar!


Barnen dekorerade påsktårtan, så fin så :)

Slut på påsken, och inte ens påskris blev de som pynt här i år!

Tycker inte påsken är så speciell dock, viktigast är att barnen får påskägg. Och de fick dem, från alla håll och kanter. Nu ruvar de på hela 6 styckna var. Dessutom fick jag med mig enormt stora påskägg hem från ullaredstrippen, att de skulle fyllas tänkte jag inte alls på. Fick bli både godis och lite annat plipp plopp som barnen gillar. Nu har de godis fram till jul kan jag lova! :)

Påskafton spenderades hos lilla mamma i Onsala tillsammans med nära & kära. Härligt.

Kvällen innan bestämde vi oss för att göra en påsktårta att bjuda på, blev riktigt smarrig, med en fyllning av kolakräm & banansylt. Barnen valde vit marsipan som lock och sedan gjorde vi en vit chokladfrostning som färgades grön, för att kunna fästa tårtdekorationerna. Frostingen var farligt god, så det fick även bli lite på insidan. :)


Kondenserad mjölk som fått koka till en härligt kolakräm. Helt nytt för mig,                             med var hur lätt som helst & gott!


Ludde som käkat majskrok, det & lite annat checkt, gömde sig i påskägget från mormor.

Av farmor blev det påskpaket istället, fast snöre & papper var det som uppskattades mest. En söt mjukisdress med alfons åberg fick han till slut rafsat fram. :)

För övrigt har påsken här vart lugn. Lite shopping till utsidan mm har det blivit och just i denna stund håller gubben min på att snickra för fullt. Ska slänga upp lite bilder när de är färdigt. Riktigt stolt över min kära man som är så duktig. Inte den händigaste i stan nämligen, men de här blir fixar han galant.

Vi tycks ju bli kvar i vårt lilla radhus ett tag till, då tomten vi kikade på var värdelös (sluttningstomt med ett hus kloss bakom). Och trädgårdskvartert som vi kikade på har iof inte helt gått bort, men husen är små och ligger väldigt tätt. Måste fundera på om vi verkligen vill bo så, och om vi vill lägga den summan för det läget.. Inte lätt.
Lutar dock åt ett nono.

Nästa hus vi köper eller bygger, där ska vi bli kvar. Så vägrar köpa något "bara för att".

Nu kör vi på att göra det bästa ut av det vi äger i dag i alla fall, kommer göra gott! Är väl inte akut med ett eget rum till lilleman heller, inte än på något år åtminstonde. Så vi får väl leta vidare och hoppas de vi söker dyker upp.



En trött mamma med nyfödda missar

I går var det dags för familjens katt att få missar, efter en minst sagt långdragen & kämpig förlossning kom de tre små liven till världen. Första och andra missen gick utan större bekymmer, men tredje ville inte riktigt. Hörde med veterinären och just när han var på väg, så kom sista ungen äntligen ut. Skönt. Fick bli en liten koll av alla fyra och mamma Lisa var trött men för övrigt var allt bra. Minimissarna mådde även de bra.

Sista kullen för vår Lisa, nu har hon fått sin beskärda del. Om någon är intresserad av en liten misse, hör av er! Leveransklara om si så där 12 veckor. :)






Ägghack & räkor


Dagens lowcarb lunch

Jag är inte speciellt förtjust i ägg, och när man kör low carb blir det lätt mycket utav just den varan. Stekt ägg eller omelett är inget jag gärna stoppar i mig. Inte kokt ägg heller, om de nu inte råkar ligga på en smaskig räkmacka vill säga. ;)

Hittade dock ett väldigt simpelt recept i GI boken jag köpte när barnen sålde jultidningar sist. Då det bara var jag och William som skulle äta så fick de bli ett litet test. Resultatet var klart godkänt.

2 portioner

Ägghack
5 kokta ägg
2 msk majonäs

Tillbehör

räkor
rödlök
dill
citron
salt

Dessa kan självklart varieras                                                                                                                      med t ex kräftstjärtar, crabsticks,                                                                                                                rökt lax, skinka, rökt makrill, avokado m m.


Enligt boken ger en portion 3 gram nettokolhydrater

Älskade barn


Ludwig & William




Denna morgon vaknade vi tidigt, jag och Ludwig. Morgonmys i sängen och efter en stund kom även William intassande. Mina fina killar.

Nathalie som är en riktigt sjusovare kom upp först lagom till frukosten. Riktigt morgontrött den damen. Fundersam var hon också, och efter en stund så kom det.

Mamma, är denna fredagen längre än andra dagar? Jag tänkte, eftersom det heter lång fredag.

Gullunge :)

















Kolhydrater i fokus


Jordgubbssmoothie alá lowcarb, ynka 5,9 gram/portion


Jag har väldigt svårt för frukost, tar verkligen emot och det blir som oftast bara kaffe för min del. Dock gled denna smoothin ner utan större bekymmer här i morse. Lite fusk för all enkelhets skull givetvis, måltidsersättning från dietshake, riktigt god. Finns att köpa hos bla svensktkosttillskott.se.

I fredags berättade Amanda att hon äter efter lchf sedan 1 vecka tillbaka och stortrivs. Lovade att haka på så vi kan peppa varandra, dock kör jag inte uteslutningsmetoden utan drar bara ner på kolhydraterna en anings. Passar ju perfekt nu när det är grilltider!

Måste ju även tipsa om en super smaskig sås till kött. Pernilla var ju här i lördags och hon komponerade ihop en egen till grillmiddagen, mums.



Ingredienser

Creme fraiche
Chili
Curry
Färsk vitlök
Honung

Rör ihop efter smak, vi körde staaarkt!

Baby barn mässan & vilse i skogen


Inne på mässan, folkvimmel & självklart mängder av barnsaker!


Fika paus, Ludde mumsade gröt med hela ansiktet, som vanligt ;)


Söta William spanar rätt in i kameran


Börjar tröttna nu, mamma!


Kofta & slipover från lundmyr, majskrokar i olika smaker och söt triss i resväskor fick följa med hem.

I går blev det Göteborg & baby barn mässa med Linn och William. Första gången för mig faktiskt, och jag blev glatt överraskad.

Fick klämt & känt på både bilbarnstolar och vagnar, och även en hel del bra information blev det också. Ntf var där och det var väldigt intressant att höra vad de rekommenderade i bilbarnstols väg.

Besafe izi kid x2 & x3 samt Britax Hi-Way talades det väldigt varmt om, så efter detta tror jag att valet står mellan någon utav dessa. Vi får ta oss en tripp in till stan och prova vilken som sitter bäst i bilen, och om det går att placera stolen i mitten bak eller om vi ska koppla ur airbagen fram.

Lite uppmärksammade fördelar & nackdelar
mellan de två stolarna;

Britax hi-way



+godkänd upp till 25 kg
+inte speciellt tung och ganska enkel att flytta, om man t ex behöver skifta bil
+väldigt bra rygglutning, vilket i sig förebygger hängande barn huvuden vid sömn
+priset är betydligt lägre än besafens

-går ej att reglera lutning på stolen, dock som sagt, har stolen redan bra lutning
-ingen "huvudkudde"
-ser lite tråkig ut

Besafe izi kid x3



+reglerbar lutning, lätt att ändra under färd
+"huvudkudde"
+snygg & ombonad!

-bara godkänd upp till 18 kg
-väldigt tung och lite krångligare att flytta vid bilskifte
-trots reglerbar lutning, är det inte mycket som skiljer mellan lägena, samt i vissa bilar kan stolen sitta väldigt upprätt & med det faller gärna barnets huvud ner vid sömn.

Har någon erfarenhet av dessa stolar så är jag jätte intresserad av att ta del av dem!


För övrigt, väl hemma i går damp de ner ett sms från Amanda som löd, promenad?
Var totalt slut men svarade ändå självklart! *s*

Varken Amanda eller jag är speciellt hemma här, så vi brukar leta upp lite nya vägar att utforska. Denna gång lyckades vi dock snurra bort oss rejält! 3 timmar senare hade vi äntligen hittat hem! Blev en riktig lång promenad med andra ord. Tur att Ludde var hemma med pappa.

Kvällen avslutades med att Jonas syster Sara dök upp och det blev grillmiddag & kladdkaka, sedan soffmys till Big brother. Perfekt avslutning på en fredagskväll!

Nu kommer snart Pernilla och lite senare även Magnus, grillning ikväll igen. Denna gång tror jag faktiskt det blir hemmagjorda hamburgare!

















OnePiece






Klickade just hemma en overall från Ziperall till William. Tydligen går folk till skolan med sådan här på sig! Snyyggt.. hmm. :)

Halva priset just nu så, lika bra att passa på!

Här blev det en PENGUINE i svart, dessutom ville William självklart även ha sitt namn tryckt på ena fickan, så den kommer prydas med "William!", utropstecknet var tok viktigt såklart.





Sjuk dotter & krabbelurer




Lill stumpan har gått och blivit sjuk, 39 graders feber och hemsk hosta. Hemmadag från skolan och krabbelurer önskades till lunch. Så det fick det bli, busenkla och smaskiga, perfekt!

ca 2-3 portioner

Detta behövs:

1 ägg
1 dl socker
1 dl mjölk
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljsocker
smör till stekning

Socker & ägg vispas poröst, i med mjölk och övriga ingredienser. Rör väl och klicka sedan ut smeten i medelvarm stekpanna. Kan ätas precis som de är eller vändas i socker, lr serveras med sylt & grädde.
Vi kör naturella, räcker gott!


Ännu en gårdag




Onsdagens middag, en favorit, kryddig currykyckling med ris & sallad

'
Faster Sara byter blöja :)

Igår var jag så otroligt trött hela dagen, utan anledning. Dagen startade med en väldigt rask promenad ner till torget tillsammans med Linn, besök på bvc med matprat, dock blev de ingen vägning för Ludwig tyvärr. Får ta det på drop in tiden nästa vecka istället.

Framåt eftermiddagen kom Jonas lillasyster förbi på lite middag och allmänt struntprat. Lika trevligt som vanligt. Självklart satt Ludde hos faster hela tiden. :)



Här ska tävlas!


Jag tävlar hos Linn om en Personlig Almanacka i valfri storlek!


Jag tävlar hos Linn om en nalle från Lundmyr of Sweden sponsrad av DobiDobi tävlingen avslutas 24/4 kl 17:00



Jag tävlar om ett valfritt par skor hos Linn sponsrat av LasseLasseLiten. Tävlingen avslutas 30/4 kl 17:00

Nu ska jag tävla massa har jag tänkt, tar gärna emot mer tävlings tips!
Funderar lite på om jag ska ge mig på att ordna egna tävlingar också hmm..

Regnig tisdag



Regnet smattrar mot altantaket här hemma, och så har det gjort hela långa dagen. Lite små mysigt faktiskt, så länge man är inomhus.

I dag har jag verkligen inte gjort många knop än så länge, kört ett par maskiner tvätt och that´s it. Blivit desto mer myst med Ludde i soffan istället, min goa skrutt. Fått några snabba kramar av de stora barnen också, men de har ju bättre saker för sig än att mysa med mamma. Att regnet öser ner rör inte dem i ryggen, ute och leker är de ändå.

Nä nu ska jag ta och fixa lite middag, eller om jag ska lyssna på Nathalie och beställa lite kinamat, hmm...

I måndags


Denna fina vårbukett kom Nathalie in med i går. Trodde först att hon nallat de söta blommorna ur grannens rabatt, men där hade jag fel, hon hade visst fått lov av snälla granntanten att ta några stycken.


På väg till lekplatsen tillsammans med Linn & William slocknade min lille prins..


William testar på att gunga, verkade som han tyckte det var riktigt roligt :)


Ludde vaknade lagom tillls det var dags att gå hemmåt.


Store lille William, 2 månader äldre än Ludwig, står såklart med lite hjälp.

Gårdagen spenderades tillsammans med Linn & söta lille William. Både Jonas & Daniel jobbade sent, så Linn & William kilade över på förmiddagen och skiljdes åt gjorde vi först när mörkret börjat lägga sig. Strålande väder var det, så det blev lite promenader, lekplatsbesök med fikastund samt pizzabak & massa massa strunt prat, inte dumt alls.

Dessutom bakade mina stora barn en liten kaka, Linn tipsade om dumlemuffins, men för att göra det lite enklare blev det ljuskladdkaka med dumle istället. Dock blev kakan inte så kladdig, men ganska god ändå. :)



Härlig lördagskväll


Mammas fiiina killar, duktiga storebror William ska här ge sig på ett litet blöjbyte! Väldigt roligt att de stora barnen är så engagerad i sin lillebror, och vill vara med och hjälpa till.


Grillmästarna Tobias och blivande fadern Carl-Linus posar för kameran ;) snyyggt. Vi andra är på gång att förlytta oss in istället, blev aningen kyligt ute efter en stund! 


Blivande modern, söta Anna!


Therese med Ludwig. Lille plutten gick från famn till famn, tur att han inte är folkskygg... än. Den åldern kommer väl snart, då de blir rädda för de flesta!


Tråkigt nog blev detta sista bilden, resten blev suddiga, dumma mobilkamera..

Löradgskvällen blev riktigt härlig. Rara Anna verkligen strålade av lycka, en liten gravidkula kunde redan skymtast under blusen och samtalen gled raskt in på bebisprylar mm.

Härligt att träffa alla igen, var på tok för länge sedan vi samlades så här.

Nu är det dock snart dags att  börja förbereda båtarna för sjösättning, och så fort de är i möts vi upp desto oftare ute på havet. Brukar bli många goa grillkvällar ute på kubbarna om sommarkvällarna. Dock tror jag inte att de kommer bli lika många övernattningar som innan tyvärr. Dessutom står större båt på inköpslistan inför nästa sommar, om inte redan denna. Återstår att se!

Suget efter barn har smittat av sig rejält i gänget, Fredrik var inte sen på att hålla upp Ludde i luften och berätta för Therese att en sådan här, det vill han minsann ha.

Efter en stund bestämde han sig dock för att det var bättre att beställa ett par bebisar av mig istället, jag lyckas ju så himla bra, så Fredrik beställde två. ;) Han tyckte vi skulle boka in ett produktions möte snarast.. *s*

Dröjer nog inte länge innan fler i gänget börjar utöka sina små familjer. :)







Gårdagen med grillpremiär!



I går var det äntligen dags för årets första grillning, mums!

Nu känns de att våren är här!

 

Goa Magnus och Malin gästade oss till middagen och kvällens timmar verkligen flög i väg, tror inte vi var i säng förens långt efter två minsann. Magnus bjöd på kapten morgan med coca cola, smakade inte dumt alls faktiskt, men käre nån..  efter en morgan och ett glas rött så fnittrade jag mest hela kvällen.. *s*

 

Inte lätt alltid ;)


Nu bär det snart av till stora Askerön och hem till rara Carl-Linus och Anna, som för övrigt precis berättat att de ska få en liten bebis i september! Riktigt rolig nyhet! CL blir den första av Jonas vänner som får barn, och detta har han verkligen väntat på.

 

Hos CL & Anna ska hela kompisgänget samlas, så det blir fullt hus och grillas ska det. Kan inte bli annat än ännu en lyckad kväll. :)





Våriga topset till bugaboo!



Nya fina topset till buggan har kommit ut i handeln i våriga färger! Åå jag föll för den äppelgröna med en gång, vill ha!

Dock känner jag mig aningens snål då man tydligen inte bara kan köpa sufletten, utan måste köra på hela topsetet. Lite onödigt när man inte behöver liggdelslocket längre, för det börjar bli dags att byta till sittdelen minsan. Skrutten har hunnit bli hela 5 månader, galet snabbt det går!


Nytt från Filippa K





Sex nya kaffemuggar har flyttat in i kökskåpet idag, filippa k/rörstrand med pinstripe dekor, så tokigt nöjd! Bäst av allt, kostade bara en tredjedel av ordinariepris, riktiga fynd!

Hittade dem på ellos och trodde knappt att det var sant. Dock fick man ingen söt presentförpackning, men vad gör väl det, den slänger man ju ändå! Tror nästan att jag ska beställa hem ett par till, bara för att. :)




Vår fint från IKKS



Vår nytt till Ludwig från franska IKKS


Marinblå tygsko


och ljusblå vårjacka, perfekt till mammas lille skrutt

I dag har här städats och piffats för fullt hela dagen. Vår fint ska det bli är tanken. Dock har jag fastnat i vardagsrummet, försöker ändra om och det blir inte alls bra.. Så nu sitter jag här och kikar på styleroom, kanske man kan bli lite inspirerad. Älskar den sidan!

Buzzador



I morse promenixade vi hem till Linn & William och blev kvar till långt in på eftermiddagen. Alltid lika trevligt, och super gott kaffe bjöds de på också, tacktack. :)

Väl hemma igen väntade ett litet paket från buzzador i brevlådan, kul! Denna kampanj är från Natusan, så nu blir det till att buzza mina mamma vänner.

För övrigt har vi inte gjort många knop här hemma i dag. Frågade Jonas om inte han kunde laga mat, och svaret blev "javisst, vart ifrån ska vi köpa", haha. Så jag & William delade på en mamma sushi och de andra två tog pizza, dessutom klickade vi hem en film på tv:n, "the switch" med Jennifer Aniston, tyvärr var den rätt kass.


Torp köpcentrum

I dag mötte vi upp Linda & Lovisa i Uddevalla för en sväng om på torp köpcentrum.
Skulle egentligen bara ha ett par svarta pappersark på panduro, men fick gjort lite mer små fynd, bla ett par skor och lite örhänge till Nathalie.

Dessutom fick jag äntligen använt upp presentkortet jag fick av pappa för några jular sedan, från Gina Tricot. Riktigt rolig affär, fick ju massa massa för pengarna *s*. Ska nog börja handla där lite oftare. :)
Tajts, linnen och tunikor blev det, gott att ha när man går hemma med lille skrutten.

Lunchade gjorde vi på nyöppnade Subway, inte helt tokigt faktiskt.





Sociala Linda med sin tfn ;)





ULLARED



I söndags packade vi in oss i bilen hela lilla familjen och åkte hem till min kära mamma. Då barnen hade studiedag på måndagen funderade vi på att stanna över, och när Sofia föreslog att vi kunde åka till ullared, blev vi kvar.

Flera år sedan jag var där sist och barnen som självklart spanat in serien på tv, har länge tjatat om att de vill åka dit. Så tidigt på måndagsmorgonen smet vi i väg, jag & sofia + de stora barnen. Jonas & Ludde valde att stanna hemma hos mamma.

Säger bara kära nån, vad stort det har blivit! Tog oss nästan hela dagen att gå igenom, men roligt var det. Fick lite mersmak, vill åka dit igen, massa roliga inredningsprylar och barnen var ju i paradiset, hur mycket leksaker som helst *s*. Blev en hel del fynd, framför allt till Ludwig.

Väl hemma hos mamma igen var även mormor & morfar på besök. Så mysigt att träffa dem också, blir ju allt för sällan tyvärr.


En nöjd Ludwig i gammelmorfars knä :)



Lite av mina köp till Ludwig, fanns mycket fint till de små.


Av alla köp vara bara detta enbart till mig *s*
Nagellack för 10 kr st, får se om de är något att ha!







Lite nytt i barngarderoben









Jaha, så har farmor vart i farten... igen!
Tacktack :)

Skinnjacka till Natta & tröja till William från cubus, body från Lindex & nappar från namnnappen.se
till Ludwig såklart.




Hakefjorden

I går kväll var vi på Hakefjordens restaurang tillsammans med en stor del av Jonas släkt. Hans rar mormor fyllde hela 70 år och det skulle givetvis firas. Blev en riktigt mysig kväll med underbart god mat och trevligt sällskap.




Hakefjordens konferenshotell som annordnade middagen, måste verkligen berömmas.  Maten var helt underbart god!






Ikea visit

Gårdagens timmar minst sagt flög i väg. Blev en riktig heldag på vårt blågula varuhus tillsammans med Linn & lille William. Roligt tidsfördriv, vid en fika paus kom vi  även fram till att hemmafruar, det är ett jobb för oss. ;) Då kan vi åka på utflykter mest hela dagarna, helt perfekt. hehe

Gick iaf bättre än förväntat att shoppa med barnvagn & kasse. Inga stora inköp gjordes, dock fick jag allt med mig lite smått & gott hem ändå. Inte en enda onödigt sak tror jag och en slut summa under tusenlappen, inte dåligt de! Mannen min var riktigt imponerad. :)


Mumsmums, kladdkladd, våra små hjärtan fikar minsan de också


Mammas trötta lille kille


Bästa köpet! Tok billiga förvaringsburkar, 2 för 35! IKEA


RSS 2.0