Nathalie 8 år








Onsdag Torsdag












I går var det härligt fint väder här hemma på västkusten. När Nathalie kom från skolan bestämde vi oss för att ta en promenad ner till torget. Ordnade lånekort på biblioteket till dockan samt gick längs bryggan på torget & tog till sist en liten fika innan vi traskade hemmåt igen.

Dagen började också förträffligt bra, min älskade make väckte mig med nybryggt kaffe och sprudlande glad son, så sent som 8.15. Dock fick jag sippa på mitt kaffe helt ensam då maken hade möte vid nio och var tvungen att smita. 

Denna morgon började dock inte lika bra, utan med att vi försov oss!
Skulle vara på bvc 8.10 och det var precis så vi kom i tid. Ludwig växer så det knakar, redan 65 cm lång och 6780 gram tung, knappa 4 månader gammal.


Stora killen





Älska saab...


Ganska snygg för liten peng, men...

Var skeptisk mot att köpa saab redan från början... fast när man såg till vad man fick för hyffsat liten peng, så var det lite lockande trots allt.

Redan efter några veckor fick jag stopp på en 90 sträcka, ensam med Ludde i bilen. Jippi. Vatten i bränslet står det på panelen. Blev hämtad av en väninna som bodde i närheten, och sedan var det bara att skicka in bilen till verkstan.

Slut resultatet blev -20 000 kr på kontot, inte imponerande.
Visade sig vara en hel del annat än bara vatten i bränslet tyvärr...

Så, gammalt och glömt, tills idag. Tänkte åka och handla, bylsat på lillen och klickat i han i bilen, vrider om nyckeln, hosthost och... Panelen visar "vatten i bränslet"!

Blir så trött.








Ny vecka




En hel dag på torget blev det denna måndag. Promenerade ner tillsammans med Linn & hennes söta son William redan vid 12-tiden, och hemma var vi först strax efter 17. Aningens kyligt på vägen ner, men på vägen upp igen var det riktigt kallt, hua.

Ångrade att jag inte tog Jonas varma Canada Goose parkas, min egen är ju på tok för liten fortfarande. Misstänker att den så även kommer förbli. Var ju några år sedan det var på modet med dessa jackor, och på den tiden var jag ett antal stl mindre.

Haft en riktigt mysig dag i alla fall med fika, shopping och framför allt trevligt sällskap, tack Linn & William.

Med mig hem fick jag en söt liten mus till vagnen från teddykompaniet, så skrutten har något annat än sin kära mor att kika på där han ligger.




Sedan fyndade jag ett par små shorts i stl 68, borde passa bra till sommaren, ynka 40 kr på kappahl. Blev även en tröja från newbie och ett par dregglisar. De går åt, han dregglar som bara den, funderar på om det är tänder på G? Lite tidigt dock, men återstår att se.



Mammas söta lille skrutt


Linns söta William, 6 månader






Algebra & Kartell

Lunchen är avklarad och Ludde sover. Hunnit med otroligt mycket hittills denna söndag, allt förutom att studera, vilket jag egentligen borde!

Läser matematik B eftersom kursen är ett måste om jag ska läsa vidare till hösten. Hört av andra att just B ska vara en prövning, men tänkte väl lite smått att hur svårt kan det vara egentligen?


Easy so far..

Satt en bra stund på dagen och heeela kvällen i går och löste tal, första kap var lätt men sedan, ja gu. Jag måste ju vara trög, men vissa tal får jag bara inte till. Märks att det var 10 år sedan jag läste A kursen, helt tappat tänket. Dessutom ska uppgifterna vara inne idag. Suck.

Hur som haver, så har jag vart på jakt efter nya sänglampor ett bra tag. Vill ha vägghängda, eftersom det är så mycket mer praktiskt nu när man kommer att ha en nyfiken liten bebis som ska pilla på allt.

Är väldigt förtjust i Italienska Kartell, inte bara när det kommer till lampor, även om det är de enda jag har här hemma för stunden.

Funderar på väggmodell é, haft span ett tag, men känt mig lite osäker på om de passar som sänglampor?




Tycker kupan är så snygg, ser nästan exakt ut som skyddet i taket på modell som länge haft sin plats i vårt vardagsrum.



Kartell gé transparent i "färgen" kristall, snyggaste enligt mig.



Jobbig natt

Där fick jag för enkelt barn *s*.
I natt har Ludwig vaknat och verkligen gallskrikit 4 ggr, efter vyss och matning har han tillslut somnat om. Inte heller var det hans söta joller som väckte mig nu på morgonen, utan hjärtskärande skrik. Undrar om han drömmer eller vad det kommer sig att han blir så otroligt ledsen? Min lilla prins.

Nu nanar han gott iaf, och jag sippar på ett stort glas kaffe med mjölk. Hoppas det kan bota den slående huvudvärken..

I går önskade barnen broccolipaj till lunch, och det är ju enkelt fixat. Råkade dock göra på tok för mycket pajdeg, så fick ett ryck och gjorde 4 stora pajer & massa små för infrysning, när jag ändå var i gång.

Nu är jag sugen på att göra mer saker att fylla frysen med, kan vara skönt att ha lite färdiglagat, men vad är gott att frysa in?


Mammas stjärna


Älskar dig

Min fina fina lilla bebis, så otroligt go och snäll, barn är verkligen lycka här i livet.
Tänk att man kan göra något så fint av kärlek.

Lilla killen ligger och nanar för natten nu, enklare barn har jag aldrig haft. Vid 19-tiden börjar han gnugga sig i de små ögonen och någon gång mellan 19.30-20.00 somnar han för natten. Inte slått fel någon gång den senaste månaden. Sedan är det matning runt 23, och efter det vaknar han för dagen runt 7. Perfekt.





Lite i Luddes lilla hörna

Italienska Zzzooolight barnlampa



Luddes fina Zzzooolight Pingvin slocknade igår och för att byta lampa måste den öppnas. Livrädd för att förstöra plasten lyckades jag tillslut pilla upp den. Ut ramlar massa små plastbitar, vilka visar sig höra till skyddet som sitter runt själva glödlampan. Fick loss hela "tuben" och den ser himla konstig ut och nu när den är hålig ger lampan ett helt annat sken. Mycket starkare, så himla tråkigt.


Visst ser det skumt ut, ska ju inte kunna bli så här tycker man.

Annars tycker jag att de här zoolight lamporna är så otroligt söta. Har ju egentligen dille på elefanter, och hade siktat in mig på den vägghängda elefantmodellen från början. Men så hittade jag denna av en slump på tradera. Helt ny i kartong från bellabo.se. Lika söt den tycker jag, även om en vägghängd hade vart mer praktisk.


Elefant mobil från Danska Flenstedt



Älskar denna enkla mobil. De svävande plast elefanterna dansar utan påverkan ovanför sängen. Perfekt i färgskalan små barn ser absolut bäst.


Sandberg tapet Dino i svart


Önskar att jag hade ett helt rum här hemma till min lille Ludwig, men icke ännu. Av denna fina tapet knåpade jag iaf ihop en stooor tavla som placerades i hans lilla hörna, ovanför spjälsängen.

Gulliver spjälsäng från Svenska Ikea ;)



Lexington spjälskydd i vitt




Påslakanset från gripsholm blå/vit



Hade helst velat bädda med lexington, men detta är ett fint budget alternativ.





0,5 februari



Ludwig i bärselen, tungt!

var vi redan inne i mitten av februari, bara dagar kvar tills min lilla Nathalie fyller 8 år!
Tänk för 8 år sedan gick jag med stor mage och längtade tills det var dags, blir alltid lite nostalgisk när de närmar sig barnens födelsedagar.


Nathalie 1 år

Just nu planeras det för fullt här hemma inför Nathalies kommande tjejkväll. Hannah Montana är fortfarande en stor favorit och helst ska allt så som tårta, muffins, tallrikar mm mm ha Hannah Montana motiv. När det kommer till gåvor är det Hannah Montana prylar eller fotbollskort som gäller. Att hon redan har _hur mycket som helst_ spelar ingen roll.


Kan inte låta bli att undra när hon ska tröttna på denna tjej?

I kväll kommer William äntligen hem från en mini weekend i Säfsen med extra farfar Magnus & hans jaktkompis samt son. Inga olyckor skedda denna gång, eller ialla fall inte än! De åker fortfarande, liftarna stänger först när det börjar skymma. Ska bli så gott att få hem min store lille skrutt igen.


Hjärtat mitt

Vår natt i Göteborg blev väl som jag misstänkte, självklart mysig, men jag sov som en kratta. Jonas sov dock som en kung, och medan jag nästan inte orkade hålla ögonen öppna vid frukost så var han pigg som en mört.
Blev tidigt hemgång med ett snabbt stopp på ikea, istället för lunch & båtmässa som planerat. Mitt mamma hjärta värkte alldeles för mycket för att kunna koppla av vidare.

Änglagård 3 var åtminstonde helt ok för en uppföljare, även om handlingen var lite si så där så var den väldigt rolig. Nästa film får bli Åsa Nisse!
















RSS 2.0