FRÅGOR & SVAR om oss


Lite tidsfördriv så här när man sitter själv och tråkar. Lånade från nån blogg jag hamnade på för ett tag sedan, nu minns jag såklart inte vilken längre.

Vad heter ni?
Helena & Jonas

Hur träffades ni?
Vi chattade i mars 1998, passagens spiderchat

Hur länge har ni varit tillsammans?
Vi blev tillsammans 5/12 -98

Bor ni ihop?
Ja

Har ni barn?
Ja

Har båda körkort?
Ja

Kommer du ihåg er första kyss?
Absolut! Pirrade i flera dagar efter...
Första kyssen delade vi på Göteborgs station 3 december 1998

Vem sa "jag älskar dig" först?
Han, efter typ 14 dagar *s*

Vem är äldst?
Han är 81:a & jag 84:a

Vilka stjärntecken är ni?
Jonas är skytt & jag vattuman

Vem är längst?
Han

Vem sjunger bäst?
Haha ja hmm vi är nog lika dåliga båda två!

Håller ni varandra i handen på stan?
Nu har jag som oftast händerna på vagnen, men är vi själva så ja :)


Kände ni varandra innan ni blev tsm?
Kände och kände, nej det kan jag väl inte påstå.

Blev du kär vid första ögonkastet?
Faktiskt ja :)


Har ni nån speciell låt?
Vi har en hel skiva freestyles "guldkornsalbum"  som kom ut 1998 och den skivan gick varm kan jag lova. Riktiga myyys låtar när man ligger och kramas. Nästan alla låtar på den skivan får hjärtat att klappa lite extra än i dag. Fast nr 13 "NÄRA DIG" den utmärker sig lite extra, så det är väl vår låt om man ska välja 1.

Har ni stora framtidsplaner?
Ja klart, det måste man ju ha!

Har ni gråtit i varandras famnar?
Ja


Har ni varit utomlands tillsammans?
Ja flera gånger


Vilket är ert bästa minne?
Ojoj, vi har så otroligt många fina minnen tillsammans. Men första tiden tillsammans är ju alltid extra speciell, och självklart även då barnen kom till världen.

Vem lagar bäst mat?
Hrm.. jag utan tvekan. Han är dock grym på pommes & lövbiff

Vad gör ni en vanlig vardagskväll?
Om han inte jobbar så är det oftast mys framför tvn.


Ger ni alltid varandra pussar när ni ses?
Vi pussas varje dag, men inte varje gång vi ses :)


Bodde ni långt ifrån varandra då ni träffades?
Ja, 10 mil ifrån varandra, och det är låååångt när man inte har körkort! Tog 2 h med buss & tåg en väg. Och vi var ju bara tvunga att ses så gott som varje dag. Stackars Jonas, han åkte oftast till mig. Var han framme vid 18 på kvällen och sedan åkte han till skolan igen vid 5 på morgonen. Det är kärlek det :)

Blir du lätt svartsjuk?
En gång i tiden blev jag det, men inte i dag.

Brukar ni bråka?
Nej, men jag kan bli galet irriterad på honom i bland,

Dop


Åå suck, jag mig så himla besviken just nu...

Vi satt och funderade lite här i helgen, kanske man skulle tagit och flyttat fram Ludwigs dop till vår bröllopsdag och då även förnyat bröllopslöftena.

Mamma föreslog att vi kunde ha kalaset på Onsala Herrgård, och varför inte även själva ceremonin i deras trädgård nere vid havskanten. Självklart föll vi för idén och jag började planera lite smått i mitt lilla huvud.

Vi blir ca 35 personer, bara de närmsta bjudna, och då vi planerade att lägga det på förmiddagen så tänkte vi oss lunchbuffé & vit prinsesstårta därefter samt lite bubbel och annan dryck, för den som vill. Inga problem, bra pris fick vi dessutom, meeeeeen vårat datum var självklart redan bokat. :( Abonnerat hela långa dagen för bröllop, suck.

Typiskt att vi kom på detta så himla sent. Och nu är jag helt insnöad på just deras fina läge, att inget annat ställe lockar, trots att det finns hur många bra alternativ som helst. Måste försöka tänka om..






HR mascara


Lash Queen Feline Black Mascara, Helena Rubinstein

Köpte en ny mascara för några veckor sedan, och måste bara säga det att den var grymt bra!
Älskar annars Victoria Secrets Beauty Rush, men denna var nog snäppet bättre. Riktigt nöjd.

Finns att köpa på KICKS för 335 kr.


Nytt i köket





Äntligen har en Jamie Oliver stekpanna för induktion flyttat in! Var så otroligt nöjd med vår förra, men när vi bytte till induktionshäll från vanlig så fungerade den tyvärr inte längre. Då vi upptäckte detta fick vi akut köpa en annan, som skulle fungera så länge, och länge har det blivit.

Så i förra veckan var mamma och shoppade lite nytt till köket, och berättar att hon köpt sig just en sådan stekpanna från Jamie Oliver som jag vill ha. Nämnde väl detta och så var det inget mer med det.

Nu när jag kom till mamma i söndags så hade hon såklart vart och köpt en till mig också, sötaste mamma!

Invigas ska den göras strax,  blir sen middag här hemma idag.
Entrecote, klyftpotatis & gräddig sås. Mums!


Hemma


Söta syster Sofia med lilla Ludde i knät

Vi blev visst kvar i Onsala lite längre än planerat, var så gott att vara "hemma" att vi stannade över natten. Barnen fick en ofrivilligt ledig dag från skolan, då jag på morgonen var alldeles för trött för att kliva upp tidigt.Hrm bra mamma man är som lär barnen att skolka! Riktigt dumt.

Nu är vi hemma sedan i går kväll och till min stora förtjusning låg det en avi och väntade på mig bland posten . Paket med något som jag väntat på riktigt länge, nämligen Ludwigs fotavtryck från Lifestone!

I morse blev det så en blåsig promenad till dhl´s service point och sedan upp till Linn & lille William. Där bjöds de på godaste kaffet och kvar blev vi i flera timmar. Kunde självklart inte hålla mig från att öppna och ta en liten kik på paketets innehåll och måste säga det att jag är så otroligt nöjd!

Men käre nån vad stor fot min minsta son har!
Williams avtryck togs när han var nyfödd, så hans är ju självklart minst. Nathalies tog när hon var 16 veckor gammal och Ludwigs vid 12 veckor. Trots att Ludwig var 4 veckor yngre än Nathalie när avtrycket gjordes, är hans fot störst av allas. *s*


Luddes "lilla" fot ;)


Från vänster, Ludwig 12 veckor, Nathalie 16 veckor, William 0 veckor

Undrar just hur stora fötter Ludwig kommer att få i framtiden egentligen :)















Mot onsalahalvön



Sitter och väntar på att dottern min ska bli klar för färden hem till kära Onsala.

Söndagsmiddag hos pappa blir det i dag, och sedan ska jag och syster ta oss en lång promenad runt Onsala. Ska kolla upp lite saker inför Ludwigs kommande dop också, lutar åt att det blir i Onsala. Men har lite tankar på att göra något mer än att bara döpa skrutten, dock snålt om tid för de planerna. Vi får se!

Ska skriva av mig mer om detta ikväll, nu hinns det visst inte mer!


GOODIEBAG



Jag är med och tävlar om lite godbitar HÄR, var med du också!

Husplaner




En liten överblick

Efter en underbart härlig promenad tillsammans med min nya bekantskap Amanda, hade maken något väldigt intressant att berätta.

Som jag nämnt tidigare är vi i behov av större bostad, men samtidigt lite kräsna, både pris & läge ska vara rätt.

En vän till maken hade tidigare under dagen nämnt att Peab är i fullfärd med uppbyggnaden av ett villakvarter här i kommunen, inflyttningsstart redan så snart som nu i sommar. Tänk att vi missat detta! Vid en närmare titt verkar det helt perfekt, både läge och pris är helt överkommligt.

En intresseanmälan är inskickad och nu hoppas vi de hör av sig snarast, så spännande!

Inte nog med det, idag kom en tomt i området bakom oss ut till försäljning. Också den är av mycket stort intresse.

Käre nån, är helt upprymd just nu måste jag erkänna!

Tomten i området brevid hade väl med tanke på läget vart mest ultimat för vår del. Vi kan bo kvar i centrum och själva välja ut ett hus, samt att barnen kan gå kvar i deras nuvarande skola.

Ojojoj, nä nu ska vi ta och spana på lite olika hus typer!







VÅR

Äntligen, nu måste den vara här för att stanna! Strålande sol och värmande plusgrader har vi haft i flera dagar här på västkusten, helt underbart ljuvligt.

I går när vi tog en sväng i området såg jag grannen ligga i rabatten och raffsa, ja nu minsan har de kommit upp krokus och allt vad det var hon sa. Jag såg dock ingenting *s*
Meen det är säkerligen på väg!


Hur snyggt var inte detta? Perfekt för altanen eller balkongen.





Fullspäckat veckoslut

Ja, det har det verkligen varit här.

I fredags var det äntligen dags för Nathalies tjejkväll, som hon har väntat. Det bjöds på tacos och marängsviss samt massa godis, popcorne och ostbågar. Jag trodde att det skulle bli relativt lugnt här med bara flickor, men där misstog jag mig rejält. Käre nån. Men nu var det gjort, sista kalaset jag har här hemma tror jag bestämt. Nu förstår jag varför min kära mor alltid lejt bort våra kalas!

Linda och dottern Tilda dök upp här någon timme innan och hjälpte till att fixa och dona, skönt att ha en van kalasmamma vid sin sida! Hon var guld värd hela kvällen kan jag lova, tack kära du ♥



Alla flickor fick varsin liten välkomstdrink allt eftersom de anlände, väldigt uppskattat. Champangeglas i plast med sockrad kant, drinken bestod av cider & en liten jordgubbe i.

På lördagen var det sedan dags för den väntade 30 års festen.

Kan inte påstå att jag sett fram emot att gå bort när man ser ut som en flodhäst, och träffa alla arbetskamrater och chef mfl för första gången. Vad jag skulle ta på mig ältades fram och tillbaka, men tänkte att jag kör på min lilla svarta Filippa k, strech är bra ;) Dock har tydligen bysten blivit en stl större och ville inte riktigt få plats, så i sista stund valde jag en blank svart tunika märke Stockholm med svarta tights och snygga pumps med smickrande 11 cm klack.


Inköpt under graviditeten, passar dock först nu!

Var lite orolig för att se för vardagsklädd ut, men Jonas lugnande mig med att Frasse sagt att det skulle vara en avslappnad tillställning. Så sant som det var sagt, oroat mig det hade jag gjort helt i onödan.


Snygga killar ;) haha


En lyckad kväll och ett par nya bekantskaper fick jag också, väldigt trevligt. Fick bokat in både ett par middagar samt promenader här de kommande veckorna.

Söndagen blev en riktigt latis dag, stannade hos Jonas mamma till 14, sedan smet vi hem med Ludde. De stora barnen valde att stanna hos farmor en stund till. På vägen hem köpte vi med oss en kebabpizza att dela på och en stor chokladkaka.


Nyttigt ska det vara dagen efter. ;)





Lite tips



Snabblagat mellis blev det här hemma idag. Både make och dotter var sugna på "något gott" när jag och Ludwig kom innan för dörren här hemma strax efter kl. 14. Fick slängt ihop några varma mackor till herrskapet och lite potatis & morot till Ludde. En annan fick stå över, bara några dagar kvar till festen och här ska det undvikas kolhydrater till dess. Bra tips om man vill ha platt mage tillfälligt.

Till detta kulinariska mellanmål serverades bubbelvatten med en skvätt funlight appear i, smakar precis som cider. Gillar man hallonsoda så kan man ta en skvätt funlight wild berries istället. Bästa tipsen jag fått, tack Linda. :)



Ett annat tips om man kör t ex low carb, tränar mycket eller bara vill ha ett snabbt nyttigt mellanmål så är kesella med en skvätt funlight wild berries, riktigt smaskigt!
Extra gott om man slänger i lite bär också, eller toppar med lite hackad mandel. :)
Vill man ha det lite lösare, som yoghurt kan man blanda i lite mjölk.
plus


Ett annat smidigt och gott mellanmål är att blanda lite keso & yoghurt, godast med smaken skogsbär tycker jag.

plus 




Härligt vårväder

I dag skiner solen  här på västkusten!

Vi promenerade ner till torget med Linn & William i det härliga vädert, dock blåste det aningens kallt, men riktigt skönt ändå. Fick kikat  in på bvc och tagit en extra vikt på killarna också, öppen mottagning på tisdagar. Ludwig är i dag 4 månader och 13 dagar gammal samt väger hela 7000 gram. Stora killen :)



Små överraskningar





Farmor och faster har vart i farten som vanligt, de kan ju inte låta bli, som de säger. Spontana små överraskningar till lillen blir det allt som oftast. En liten outfit och första spargrisen fick han nu i fredags. Gillade de gröna chinosen, han har likadana i beige som tyvärr blivit för små. Så tuffa. :)




Nathalie hittade en liten bok i sin bokhylla av Ulf Lundgren "Ludde och Hugo", tyckte hon var kul och var bara tvungen att läsa den för våran lille Ludde. :)

Hon har även bytt blöja och hon & William har vart med och gett Ludde gröt idag. De är riktigt gulliga mot lillbrorsan och tycker än så länge att det är toppen med ett syskon. Det går bra att vi skaffar en bebis till säger Natta, om det blir en tjej nästa gång. Annars är det orättvist. William förklarade också nu här i kväll att han inte alls vill vara äldst i syskonskaran, han skulle vilja ha en storebror. Bliir lite svårt att lösa. *s*

Nu ska jag spana på Big Brother, helt sjukt de programmet ju. Käre nån, vuxna människor. Dock är det pinsamt roande så de går ju nästan inte att låta bli att kolla!

Funderat på Vanessa, vet alla att hon är fd kille?
Tänkte mest på han göteborgaren, kocken, som verkar vara aningens sugen på henne.

Hoppas inte städfreaket åker ut, hon är ju galet rolig att se på. Vilket temprament. *s*


Gårdagen med Finalkväll

Blev en lördag med Nathalie vid min sida så gott som hela dagen, min lilla stumpa. Väldigt uppskattat då mamma oftast inte duger att umgås med, tyvärr.

Frågar man varför, svarar hon med en liten överlägsen ton "Men mamma, det måste du ju förstå, mammor är ju inte så roliga faktiskt."

Stumpan min fick planera dagen och hon ville minsann laga mat och "något" gott, inför finalen i melodifestivalen.

Hon bestämde sig till slut för en meny bestående av lasagne och marängsviss, två av hennes favoriter. Självklart skulle allt göras från grunden när det gällde glass, maränger och chokladsås. Tack och lov gick det bra med färdig köpta lasagneplattor, för det var nog ändå inte roligt att göra. Tur det.

 

 

Recept lättgjord gräddglass

För glassmaskin

4 äggulor

1 1/4 dl socker

2 dl vispgrädde

2 dl standarmjölk

1/2 tsk vanilla, eller 1 tsk vanillinsocker.


Jag använder vanilla, finns att köpa i de flesta mataffärer, rekommenderas!

Vispa ägg och socker poröst. Rör i övriga ingredienser, häll i glassmaskinen och låt gå i 25-30 min. Förvara i väl tillsluten bunke i frys, max 2 veckor, tag fram 15 min innan servering. Super god!

 

De överblivna äggvitorna passar sedan perfekt till marängerna.

 

Recept enkla maränger

4 äggvitor

2 dl socker

0,5 tsk ättika

 

Vispa äggvitor, ättika och hälften av sockret till fast skum, bunken ska gå att vända upp och ner. Vänd i resten av sockret försiktigt. Klicka eller spritsa ut smeten på bakplåtspapper. Grädde i ugn, ca 100 grader, 45-60 min.

 

Nathalies mumsig lasagne med vitkålssallad


Klassisk marängsviss till de små...

 

...och med en skvätt baileys i botten till oss vuxna, gifte sig otroligt bra.


Riktigt mys till Melodifestivalen :)

 

Vinnaren blev ju som tippat Eric Saade, med sitt bidrag popular, till Nathalies stora förtjusning. Jag tycker personligen inte att han är något vidare bra tyvärr, men nu får vi hoppas att han gillas även i eurovision song contest.

 

Jag verkligen älskar Linda Bengtzing, men tror att hon kommit längre om hennes bidrag hade vart på engelska faktiskt. Även om jag är stormförtjust i den svenska versionen.

 

 

Fastnade även för "The monkier" och deras bidrag "Oh my god"... haha. Tror banne mig att de hade gjort succe ute i världen om de hade vunnit!

 

 

 

 

 


BAMBINO



Jag tävlar om ett av 4st set med en tvårättersmatskål och två stycken
matningsskedar från Bambino
hos Linn.

Tävla du med!



En sådan här vinst hade vart riktigt passande nu när Ludde börjat äta lite :).







Ordtavla

I dag fyller barnens äldsta faster 23 år. Rara lilla Sara :)

Kom på idén att göra en liten ordtavla som barnen ska få ge, satt och knåpade igår kväll. Barnen hjälpte till med ord som beskrev deras faster och resultatet blev himla fint, tycker jag. Tror bestämt att jag ska göra varsin till barnen också, med födelsedata mm.



Nu ska jag bara komma på något bra att ge ifrån oss också. Inte ett dugg sugen på att ge mig ut och shoppa, ångrar att jag väntat till sista stund, som vanligt. Här på västkusten vräker snön ner just nu och soffan känns mycket trevligare än kylan ute.

Tanken var även att jag skulle upp till Linda en sväng, men vet inte om jag hinner. Middag för Sara ikväll kl. 19 och massa måsten innan dess. Har med andra ord inte heller tid att sitta här egentligen.

Får ta och sätta lite fart istället tror jag allt. :)


Fettisdagen



Är inte semlor något av det godaste bakverk som finns?
Det och budapestbakelse! Mums.

Jag brukar alltid köpa semlor, är världelös på att baka vetebröd, men nu står mina semlebullar i ugnen.
Blir nog inte snyggast, men förhoppningsvis goda. :)

Recept
Klassiska semlor

Bullar
  • 50 gram jäst (för söta degar)
  • 175 gram smör
  • 5dl mjölk
  • 2 dl socker (160g)
  • 2 tsk stött kardemumma
  • 1 tsk salt
  • ca 1,5 l vetemjöl special (900g)
Fyllning
  • 200 gram mandelmassa
  • 8-9 dl vispgrädde
  • (3 msk socker)

Gör så här

20 stora semlor

Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader.

Smula i jästen i en degbunke och tillsätt kardemumma.

Häll över mjölk- och smörblandningen och rör runt tills jästen löst sig.

Tillsätt mjölet under knådning, se upp så du inte får för mycket mjöl, då blir bullarna torra och jäser dåligt! Blanda ner salt och socker och arbeta ihop till en smidig deg.

Knåda nu degen i ungefär 15 minuter, helst med matberedare/ degblandare.

Låt degen jäsa till dubbel storlek i bunken, cirka 30 minuter.

Ta upp degen på bakbord och dela i bitar om cirka 80 gram. Rulla till bullar och sätt av på plåt med bakplåtspapper eller smord plåt.

Låt nu bullarna jäsa till dubbel storlek, cirka 50-60 minuter. OBS! Det är väldigt svårt att säga precis hur länge bullarna ska jäsa - det beror på en mängd saker. Men många jäser bullarna för kort stund och får då torra och kompakta bullar. Låt storleken på bullarna avgöra - de ska minst ha dubblat sin volym.

Grädda bullarna i nedre delen av ugnen på 225 grader i cirka 10 minuter. Låt svalna på galler.

När bullarna svalnat helt: Skär av ett lock på varje bulle. Gröp ur bullen något med en gaffel. Ta tillvara inkråmet och blanda det med mandelmassan och några matskedar grädde. Rör eller vispa massan slät.

Klicka ut mandelfyllningen i alla bullarna.

Vispa grädden, eventuellt tillsammans med sockret. Grädden ska vara så tjock att den går att spritsa men inte så tjock att den börjar gryna sig.

Fyll en spritspåse med en stor stjärntyll med grädde och spritsa en krans på varje semla.

Lägg på locket och pudra semlan rikligt med florsocker innan servering.

Källa: semlor.nu

 

Så här blev resultatet.

Kidsen och deras vänner har fikat upp alla 6 semlorna. Får göra ett par till i kväll när maken kommer hem. Barnen var väldigt nöjda och gav tummen upp :)

Fyllde hälften med vaniljkräm och hälften med mandelmassa, eftrsom vissa av barnen inte gillade mandelmassa. Ska prova en sådan själv sedan tror jag allt, såg himla gott ut.




Söndag

Strålande sol och härliga plusgrader har vi här på västkusten denna söndag!
Känns som våren är på ingång, äntligen :)

Denna veckan har som alla andra veckor nu för tiden bara rusat förbi.

Hela förra helgen gick till kalas för lill stumpan, firad 3 dagar i rad, kan tro att hon vart nöjd. Överöst med presenter och dessutom tårta & kakor alla dagar. Känns som att jag inte gjorde annat än bakade & lagade mat hela helgen. Tur att hon valde enkla tårtor, pannkakstårta, och kladdkaketårta med chokladmousse & grädde. Har dock upptäckt att jag inte har något fint tårtfat, måste införskaffas.


Köpte ett tårt oblat med Hannah Montana, så himla checkt

I måndags var jag och Linn på babyöppet med killarna, himla trevligt faktiskt. Flera från föräldragruppen hade hittat dit och de som höll i allt var himla mysiga. Linn fick hjälp att göra jätte fina fotavtryck på canvasduk, tror att jag ska göra detsamma när Ludde är 6 månader.




Ludwig & William

Missade föräldragruppen denna veckan, typiskt när det var en kille från NTF som skulle prata om bilbarnstolar. Ett tu tre är det dags att byta, och lika bra att veta vad man ska välja till dess.

Vad jag läst än så länge så lutar det just nu åt en besafe izi kid x3 isofix.





I tisdags packade jag och Ludde in oss i bilen och åkte till Linda & Lovisa. Kaffe, middag och massa strunt prat till långt in på eftermiddagen. Synd att vi bor så långt ifrån varandra, träffas allt för sällan!


Söta lilla Lovisa

Som vanligt har de blivit några promenader till torget med Linn, fika och shopping. Fyndade ett par gravid jeans på polarn & pyret, dock inte till mig. Fick för drygt en vecka sedan reda på att en av mina närmsta vänner väntar smått igen. Kommer gå nästan samma vända som jag gjorde med Ludde :)
Myys att få följa en graviditet igen, risken finns väl dock att en annan också blir sugen!




Killarna på fiket

Fick köpt ett paket med små blockljus som jag satte i vår skorstensfria spis, checkt när man inte vill hälla i sånt där annat som brinner. Tyckte det blev ganska fint :)





I veckan har Ludwig även blivit hela 4 månader gammal och det firades med ett par skedar gröt. Han gapade stort men fick inte riktigt kläm på hur man svalde. Nu går det bättre så till slut så.



I fredags blev det en enkel promenad med Linn och på eftermiddagen kom Linda och alla barnen. Två träffar på en vecka hör inte till vanligheten. Fick tillbaka min orbitrek, och hon tog påsen från polarn & pyret :).

I går åkte William med klassen till Göteborg för att tävla i schakfyran, av 51 klasser kom de på 8:e plats, vilket tyvärr inte tog dem vidare till globen. Jag som hoppades på en weekend i storstan. Bara två plaster ifrån, men glad var han ändå och en fin medalj fick han också.

Fram på eftermiddagen dök Pernilla upp och tänkte att vi skulle ta en vin kväll och kolla på bridget Jones dagbok. Ingen dum idé :)



Till middag valde barnen hemmalagad pizza. Världens bästa uppfinning när de gäller att laga egen pizza är Sara Lee pizza kit. Enkel & god botten. Bara att rulla ut och smeta ut såsen, sedan på med allt man vill och tjoff in i ugnen.



En mys lördag med hemmalagad pizza, godis och spel tillsammans med barnen, därefter barnfilm för dem och vin & Bridget Jones dagbok för oss. Filmen har man ju sett hundra gånger, ändå tycker vi fortfarande den är lika bra än. Dessutom är ju mr Darcy himla fin att titta på ;).

Så söndag och med alla stopp i bloggandet har det redan hunnit bli kväll här. Pernilla åkte strax efter två och där efter fastnade jag framför tvn. Precis upptäckt funktionen där man kan kolla gamla avsnitt av serier mm och sedan dess har säkert 5 avsnitt av någon plastikserie rullat i bakrunden denna dag.

Nu ska jag natta min skatt och sedan är det dags för veckans matematikuppgift. Inne på geometri nu, kul.





RSS 2.0