Gott nytt år!


Fyrverkerier hör nyårsafton till :)

Denna nyårsafton ska vi faktiskt fira in alldeles själva, bara vi i vår lilla familj, för första gången någonsin. Så var inte tanken från början, men det ska bli riktigt mysigt att bara ta det lugnt hemma, äta riktigt god mat och dricka lite gott där till. Rosa Champange är inhandlat & som bilden visar ovan har även barnen fått välja något de tjatat om länge, fyrverkerier.

vår nyårsmeny står följande:

Saffran & Vitlöksgratinerad hummer

2 humrar
½ citron
2 vitlöksklyftor
½ pkt saffran
½ msk worcestershire sås
150 g smör
Cayennepeppar
Flingsalt

Ta fram smöret så att det blir rumstempurerat. Sätt ugnen på 250grader under och övervärme.
Dela hummern på längden. Vispa smöret med saften från citronen, saffran, worcestershire finhacka vitlöken och dillen tillsätt även den i smöret.Blanda allt och smaksätt med cayennepeppar och salt.
Bred ut smöret på hummer halvorna och gratinera i ugnen i ca 10-15 min.


Parmalindad oxfilé, rödvinsås & potatisgratäng


800 gram oxfilé
16 skivor parmaskinka
Timjan
Rosmarin
Salt & peppar

Sås
6 dl rött vin
1,5 dl strösocker
Ett par stänk soja
2 msk kalvfond
smör

Sätt ugnen på 180°C. Putsa köttet rent från hinnor och senor. Oxfilén bör vara så jämntjock som möjligt. Parmaskivorna bör inte vara alltför tunna.Rulla köttet i torra kryddor (salt, peppar). Finhacka färska kryddor och blanda. Lägg ut skinkan och strö över kryddorna. Rulla in köttet i skinkan och bind ihop. Lägg köttet på galler med plåt under. Sätt i ugn i 15 minuter. Ta ut köttet och låt det vila i 15 minuter. Sätt tillbaka i ugnen i 20 minuter, tag ut och låt vila 15 minuter. Sås: Koka ner vin tills 2/3-delar återstår. Tillsätt socker, fond och soja. Småkoka i ett par minuter. Vispa ner smör klickvis. Tillsätt lite matlagningsmjöl om tjockare sås önskas. Låt småkoka i 3 minuter.

Pannacotta med jordgubbsås

1 vaniljstång
5 dl grädde
Några skedar socker
3 gelantinblad

500 gram jordgubbar
1 tsk rivet citronskal

Blanda grädde, socker och vanlijstång i en kastrull. hetta upp på svag värme och låt sjuda ett par minuter under omrörning. Ta av och låt svalna något. Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten 10 min. Ta upp vaniljstången och skrapa ur. Krama ur gelantinbladen och rör ner i vaniljgrädden. Skölj 4 formar med varmt vatten och häll i blandningen. Täck med plastfolie och kyl minst 4 timmar. Sås: Halvera jordubbarna. Lägg undan 8 st halvor. Blanda resten av jordgubbarna, citronskal och ett par msk socker i en kastrull och koka upp. Låt sjuda 2-3 min. Passera jjordgubbarna genom en sil och låt svalna. Skeda upp såsen på pannacottan och pynta evtuellt med mynta.


Pannacottan står redan sedan tidig morgon färdig i kylen och väntar. Potatisgratängen är faktiskt den färdigköpta varianten, för att göra det hela ännu enklare. Dock tycker jag den är riktigt god, så enkelt att bara häll i en form och strö lite riven ost över.

Nej, nu ska jag hoppa in i duschen. Tiden springer verkligen i väg när man sitter framför datorn!





2010

Jaha, så har snart även detta året passerat. Inte klokt vad tiden går fort.
Satt precis och tankade över alla foton från mobilen till datorn då det är dags att uppgradera till en iphone 4. Blev lite nostalgisk minsan av att kika tillbaka på årets stunder, synd att jag har haft så dålig mobil kamera dock. Nästa års bilder hoppas jag på bättre kvalitet.

Bjuder på en liten bild resumé av mitt gångna år :)

Budapest
5 dagars spa tripp med mor min, myys



Grand Hotel Margitsziget


Detox fotbad, första behandlingen 30 min senare, uscha

Bara nyttig mat ;)

Lite bubbel måste man unna sig!



Hemgång på ingång


Idre fjäll
Den årliga veckan i Idre, detta (lr nästa) blir det dock kläppen.


Här bodde vi, perfekt, alldeles bredvid backen







Tunisien
2 veckor
s tripp, nöjda men vi resor nog inte dit igen..


Trötta barn på väg till Landvetter







Utflykt på havet i ett stort piratskepp med mat & dans




Vi tog en kameltripp klädda som tuniser... *s*






Show varje kväll på hotellet, här ormtjusning bla







Flygplatsen på väg hem, planet var försenat med 6 h

Svenska sommaren
på västkusten


Första makrillen för året 2010



Fisk i mängder och grillkvällar med gott vin hör sommaren till för mig blev det dock aloholfritt denna sommar :)!


På väg till någon liten ö för ett dopp


Här ligger jag och solar uppe på fören, perfekt när det brisar i värmen








Har mängder av bilder från våra turer på havet, detta vara bara ett litet axplock

Ludwig
Det bästa som hänt under 2010


Nathalie känner efter Luddes sparkar


Vecka 38+, bara några dagar innan han behaga kika ut


Nyss hemkomna från bb









Vinter & Jul

Här fanns det inte många foton från mobilen, får bli en liten update senare


Mys att sitta inne i värmen och kunna kika ut på alla snö & kyla


Pepparkaks bak


Inte helt lätt att få ett bra foto på alla 3 hjärtan samtidigt


Våran lilla tomte


Så, det var lite foto de, nu måste jag återgå till nyårs förberedelserna!


RSS 2.0