Rimbobullar
Av 50 st finns det bara 30 kvar, de får gömmas i frysen!
I dag har det bakats rimbobullar för första gången ever!
Läste om dem inne på matplatsen, och blev så nyfiken.
Har faktiskt aldrig hört talas om dem tidigare, men farligt goda ska de tydligen vara!
Barnen och deras vänner fick agera testpersoner, och de gav rimbobullarna högsta betyg. William tyckte dock inte om glasyren.
De gick hem även hos Linn som kikade in på lite fika. :)
Gjorde dubbelsats, lika bra. De går utmärkt att frysa in och tydligen går de även att frysa in ogräddade.
Receptet kommer från hemmets journal
ca 20-25 bullar
25 g jäst
2 dl kall mjölk
200 g rumsvarmt smör eller margarin
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker
ca 6 dl vetemjöl
Fyllning:
75 g smör eller margarin
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker
Pensling:
uppvispat ägg
Garnering:
1 dl florsocker
1 msk vatten
Ugn: 250 °
Gör så här:
Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt mjölken och rör om så att jästen löser sig. Klicka ner matfettet i mindre bitar tillsammans med socker, vaniljsocker och mjöl. Arbeta samman det till en smidig deg. Kavla ut degen till en stor kaka, ca 40×40 cm, på lätt mjölat bakbord. Sporra eller skär ut fyrkanter, ca 8×8 cm
Kommentarer
Trackback